Login:
Password:

Forgot password? Register

Article

domagoj


Redactor
CNN

83


43
Vojska,Ekonomija,Politika + korisni trikovi (Political)
Posted 8 years ago by
domagoj    
Report





Svakako prije ovog članka pročitajte: Upute za nove igrače




Pozdrav dragi suigrači, kao što sam obećao izlazi članak o svim aspektima igre + dodao smo neke korisne trikove koji bi vam trebali olakšati neke stvari u igri


Struktura članka:

1) Vojska

2) Ekonomija

3) Politika

4) Korisni trikovi i slićno





- 1) Vojska

Prvo da objasnimo neke kratice:

MU - vojna jedinica
DO/BO - zapovijed vojne jedinice
RW - rat otpora
Equip - oprema ( kaciga i slićno )

VAŽNO JE DA SE SVAKI DAN BORITE!


1.Prvo i osnovno cilj je da civili uđu u vojne jedinice..Jer samim ulaskom vojnu jedinicu dobijate neki bonus 5-20 % na šteta koju radite u bitkama..Dobijate redovne podjele opreme,druzenje na chatu..Mnogo toga što nemate kao civil..Ja realno da nisam u jedinici ne bih ni vidio smisao igranja ove igre.
Vojne jedinice su dobre ako od njih dobijate opremu ( hranu , oružje, poklone .... ), naravno za takvu vojsku ćete raditi u njezinoj firmi za 1 valute! Ali shvatite odmah sada da vam je puno puno bolje raditi za opremu u MU nego za bilo koju valutu ili Gold
!


2.Vidimo dosta stvari zbunjuje nove ali i stare igrace...

*Šta je to T2 ILI T3 to znači da udarate na 2 ili 3 minute do kraja runde..Jer je tad vaš dmg najbolje iskorišten i ako se neprijatelj nije organizirao teško moze odgovoriti na vaš dmg..

*Overkill je kad u nekoj rundi ili bitci napravimo preko 55% vise dmg-a od neprijatelja a na kraju izgubimo sljedeću rundu ili bitku jer nema više ko udarati..


*Bonus regije...Ako udarate iz bonus regije dobijate 20 % bonusa na dmg što je jako važno!

Kada je RW(Resistance war) onda je bonus regija uvijek tu di je RW..Za bilo koju stranu da udarate
Kad nas neko napada..Onda je bonus regija tamo di je napadnuto odnosno regija koju branimo
Kada mi napadamo,onda je bonus regija ona koja granici sa onom koju napadamo, a i regija naših saveznika koja granići s napadnutom regijom ako imamo potpisan MPP (military protection pact)

Znači u ovom primjeru kada bimo napadali navedenu regiju Mađarske naše bonus regije bile bi ( ove označene zeleno ) :




*Equipment

Za početak treba vas samo zanimati da spustite MISS CHANCE ( šansu za promašaj ) na 0% sve ostalo vam je manje bitno..To je najvažnije..Ostalo ćete polako naučiti ,također sve ispod 0% vam nema smisla, ne utjeće na ništa.


3.Saveznici..Zaboravite ovdje gluposti iz RL ( pravog života ) ,to nikome ne koristi i tome nije mjesto na igri..Vaše osobno mišljenje je iskljucivo vaše,stoga nemojte siliti većinu da misli kao vi. Savez će se dogovoriti ovih dana nadam se. A jedna jedina sugestija za budućeg CPa je : Nećemo sa Bosnom u savez!


Znači za njih (saveznike) samo udarajte,pitajte nekog od starijih igrača di se udara,dođite na chat..ALI NIKAKO NE PISITE NA SHOUTU ILI U ČLANCIMA DI TREBA UDARAT..Jer i neprijatelj također čita to..I onda zna di preusmjeriti udare..



- 2) Ekonomija

Kao 1. ekonomija države, ona je stup svake države a funkcionira približno ovako:

Kao što možete vidjeti HR posjeduje regiju bogatu žitom ( High grain ) stoga je ekonomija ponajviše bazirana na proizvodnji žita i hrane.Prvi prihod dražave - u toj regiji igrači prave firme žita i hrane a u njima zapošljavaju igrače, plaćaju ih u našoj domaćoj valuti HRK
. Kada igrač odradi npr za plaću od 30HRK
a porez države je 15% igrač će dobiti plaću u iznosu od 25,5 HRK
dok će državi pripasti taj porez odnosno 4,5 HRK
. Taj porez država koristi u svojim firmama, točnije s njima plaća radnike. Drugi prihod države - tržište proizvoda, tamo država ali i ostali igrači prodaju proizvode. Također tamo se nalazi određeni % poreza, znači ako prodate 1 q1 Poklon za 1 HRK
a porez je 5% od prodaje ćete dobiti 0,95HRK
dok državi odlazi 0,05HRK
. Važno je napomenuti da ako/kad prodajete stvari na marketima drugih država postoji također porez na uvoz (kako bi države zaštitile svoje prodavače)! Treći prihod države je MM ( monetary market odnosno tržište novca ). Tamo država ( i igrači ) prodaje odnosno odkupljuje HRK
&Gold
.

2. ekonomija igrača

Pod ekonomiju smatra se vođenje vaših osobnih firmi / osobnog ili javnog dioničkog društva.

Prva stvar kod otvaranja firme je da vam se firma nalazi u HIGH REGIJI odnosno u regiji sa visokim postotkom te sirovine/proizvoda kojeg želite proizvoditi jer tako dobijate jako važan bonus na proizvodnju!
Kako biste vašu firmu smjestili u high regiju prethodno je potrebno preseliti se u tu regiju pa onda otići na my places -> companies -> odabrati ime, sirovinu i sliku firme te stisnuti "Create company" ( također tu vam se nalaze sve firme koje posjedujete ) . Drugi način je da kupite već postojeću firmu od drugog igrača, idete na market -> companies for sale -> odaberete vrstu i Q firme koju želite kupiti -> provjerite dali se firma nalazi u high regiji -> ako ste zadovoljni lokacijom kupite firmu.

Sada kada imate firmu vjerovatno vam je cilj nešto i zaraditi

Prva stvar vam je da zaposlite par radnika ( ne više od 3 u q1 odnosno 6 u q5 firmu .. jer vam svakim novim radnikom pada produktivnost i nećete imati zaradu ! ). Radnike zapošljavate tako da na Job Market stavite najbolju ponudu ( znači 0,01-0,05 valute više od trenutne najbolje ) i pričekate da se netko zaposli.

Kako biste lakše izračunali profit odnosno zaradu tvrtke možete koristiti ovaj Program za izračun profita u tvrtkama

Kod osobnog SC-a stvar je ista kao i kod vođenja firme objašeno maloprije, samo što kada imate SC imate lakši i lijepši uvid u firme,stanje,financije i sve ostalo

Kod SCa otvorenog za javnost je nešto malo složenije, i dalje je tu vođenje firmi isto samo što vi niste jedini dioničar u tom društu već više ljudi ( većinom dogovorno ) ulaže u firme i rast tog dioničkog društa a sav profit dijeli se na sve dioničare ovisno o % dionica koje posjeduju. Ako planirate otvarati ovu vrstu dioničkog društva savjetujemo da se prije toga dobro savjetujete sa igračima na chatu da nebiste na kraju izgubili velike svote novca!

Osim firme ekonomijom se možete baviti na još nekoliko načina:

- Preprodajom proizvoda
- Zarađivati preko tržišta novca ( kupiti valutu za manje a prodati za više i slićno )

Ova 2 načina nisu loša za one igrače koji se stvarno razumiju u to i imaju veći kapital, dakle ne preporučamo to za početnike !



- 3) Politika

Ovdje je politika nekako najslabije razvijena grana ali i dalje jako važna za svaku državu.
Kao i u RL i ovdje imate političke stranke te u njima postoje stranački izbori za vođu stranke svakog 15. u mjesecu.
Nakon tih izbora stranke se uključuju u borbu za sabor, ti izbori su svakog 25. u mjesecu i veoma su bitni.
Na kraju postoje i izbori za predsjednika koji se odvijaju svakog 5. u mjesecu.

Stranke:

Kandidatura za vođu stranke košta 2 Gold
a odgovornost je dosta velika jer vođa stranke dopušta/ukida kandidature igrača za saborske izbore. Princip glasanja je 1 član = 1 glas

Sabor:

Sabor se sastoji od 20 saborskih zastupnika ( + predsjednik ) , znači svakog 25. u mjeseci imamo izbore gdje se izabere 20 saborskih zastupnika. Veoma je bitno da su ti saborski zastupnici aktivni jer o njima ovisi dosta stvari kao što je npr objava rata drugoj državi! Također je važno napomenuti da se u saborsku utrku mogu uključiti samo igrači čije su stranke u prvih 5 po broju članova! ( ako je broj članova 5. i 6. stranke isti gleda se snaga stranke ). Tako da ako niste u stranci koja je u TOP 5 po broju članova nećete biti jedan od kandidata na izborima. Princip glasanja je 1 igrač = 1 glas

Predsjednik:

Kandidatura za predsjednika košta 10 Gold
. Izbori su zakazani svakog 5. u mjesecu. Pozicija predsjednika države je jako jako bitna i tu nesmije biti igrač koji nije upućen u trenutno stanje i koji nezna kako stvari stoje!
Predsjednik predlaže objavu rata, sklapanje mira, sklapanje savezništa i slićno. Također sastavlja vladu, najčešće pozicije su: ministar obrane,ministar ekonomije,ministar za vanjske poslove,ministar informiranja.
Dalje sa svojom vladom dogovara saveze, provodi reforme i sve ostale planove.



- 4) Korisni trikovi i slićno

* postoji e-sim aplikacija za mobitel, besplatna je a možete ju pronaći na TrgPlay-u
* dodatak easydelivery podiže esim na jednu novu razinu, ja je koristim svakodnevno
- Za Firefox moraš imat Greasemonkey a za Chrome Tampermonkey da bi mogao instalirat skriptu

* Link koji morate ispuniti ako će još netko igrati na vašem kompjuteru sa vama će biti dostupan uskoro nadam se i objavit ću ga.

* Ovdje prijavljujete probleme na igri

Previous article:
Upute za nove igrače (8 years ago)

Next article:
Naredbe za chat (8 years ago)

E-Sim
Free strategy browser game.
This server is closed

 160+ Countries
 ~40k active users
 15 seconds to register

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Epica | Versa | Chimera | esim political game
Play on